Eergisteren viel het maandblad Femma in de bus. Die lees ik altijd van voor naar achter uit.
Lanceren ze toch wel een ‘DIY-challenge… Femma maakt schoon‘ zeker! Was ik daar precies al niet een week mee bezig? Jawel… ieder jaar, tijdens de paasvakantie hou ik me daar hier en daar in huis links en rechts wel mee bezig… op een of andere manier. Zo heb ik vorige week alle ramen gelapt langs binnen en buiten en terwijl zo ineens alle gordijnen gewassen. Komt dat goed uit, want dat staat in de ’30 Dagen-challenge van Femma maakt schoon’ gepland op 28 april. En dat ga ik dan nog heus niet opnieuw doen. ’t Is al duidelijk zeker? Ik ga me niet echt aan die kalender houden, want een aantal dingen die er nog bij staan, heb ik eerder ook al gedaan. De kleerkast bijvoorbeeld. Die ruimde ik een aantal weken geleden al eens op, want bij ons op school liep er een inzamelactie voor kleding. Zo kon alles ineens weg en kreeg de school er iets voor in de plaats.
Gisteren kwamen de boeken aan bod. En ik heb er wel wat. Vooral kookboeken dan en die worden hier vaak gebruikt. Daar mag voorlopig niks van weg dus, maar alles werd weer eens netjes gezet, zodat we weer weten wat we hebben.
Gisterenvoormiddag heb ik eens flink huis gehouden tussen mijn weckpotten en glazen flessen. Niet dat daar iets van weg moet, maar alles werd gewoon nog eens netjes gezet. Lege potten bij elkaar, volle potten bij elkaar, gedroogde groenten en fruit netjes in glazen weckpotten, siropen om limonades te maken bijeen,…
Vandaag plan ik eens lekker niks. Toch geen opruimtaak in ieder geval. Af en toe eens uitblazen en iets leuks doen, moet ook een keertje kunnen. Niet?
Maar morgen vliegen we er weer in. Er staat nog wel wat op het programma: tijdschriften sorteren, de badkamer grondig aanpakken, de keuken een grondige poetsbeurt geven, …
Er is dus nog wel wat te doen.
Maar Femma geeft er ineens tips bij hoe je dat kan aanpakken:
1. Houd alleen de spullen bij waar je blij van wordt.
2. Pak het opruimen van je spullen aan per categorie en niet per ruimte.
3. Kies een ecologisch schoonmaakmiddel of nog beter… maak er zelf eentje. Recepten genoeg op internet om zelf een allesreiniger of wasmiddel te maken.
4. Geef dingen een vaste plek.
5. En de laatste tip wordt mijn favoriete tip: Je hoeft niet alles zelf te doen, je huisgenoten mogen gerust een handje helpen.
Met deze tips en de kalender erbij moet het toch lukken?