Mijn moestuinplan

Een moestuinplan? Is dat nodig?
Ah, jawel!
Mijn schoonvader wist vroeger altijd precies welke groente waar gestaan had en waar die dan de volgende keer best zou staan. En allemaal zonder dat op te schrijven. Het resultaat van jarenlange moestuinervaring.
Zelf heb ik die ervaring nog niet. Ik ben nog maar sinds drie jaar zelf met moestuinieren bezig. Het eerste jaar moest mijn schoonvader een operatie ondergaan. Toen stond alles al op zijn plekje in de tuin. Het enige wat we moesten doen was onkruid wieden en water geven. En al snel nam hij het terug van ons over. Het tweede jaar was hij zwaar ziek. Maar alle plantgoed en zaden waren al in huis. Dus moesten we zelf aan het werk. En hij vertelde wanneer wat waar moest komen. Hij genoot er nog van om dat te kunnen doen. Begin april 2014 overleed hij. Helaas heeft hij het resultaat niet meer kunnen zien. Maar we hadden een goed moestuinjaar. Vorig jaar moest ik er alleen aan beginnen. Door veel te lezen en de tips van mijn schoonvader ging ik alleen aan de slag. En dat lukte, hoor! Zou je daaraan durven twijfelen?
Dit jaar wil ik het gestructureerd aanpakken, want dat lijkt me wel handig naar de toekomst toe. Dus ben ik aan de slag gegaan met een aantal boeken. Daaruit heb ik heel wat informatie gehaald om een echt moestuinplan te maken. Dit jaar zullen er nog wel wat overlappingen zijn wat de plaats van sommige groenten betreft. Maar vanaf volgend jaar kan ik alles gewoon telkens een vak opschuiven.
Dit is het resultaat… mijn moestuinplan!
Zeg nu zelf… Is dat nu niet handig?

 

Eén reactie

Plaats een reactie